Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο τελευταίος χορός (μπροστά στο κοινό μας)

Αν κανείς παρακολουθήσει το τι γράφεται στο Twitter της Dundee θα παρατηρήσει το θαυμασμό των περισσοτέρων οπαδών για την σισύφεια προσπάθεια της ομάδας μας. Μείον 25 πόντοι, αποκλεισμός από μεταγραφές, αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και πώληση ακρογωνιαίων παικτών, πειράματα με υπό δοκιμή παίκτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κι όμως η ομάδα παρέμεινε. Βραβεύτηκε από τους οπαδούς της ομάδας με την ευρεία προσέλευση τους στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας. Περίπου 8000 οπαδοί χειροκρότησαν τους παίκτες του Barry Smith, οι οποίοι τους αντάμειψαν με ένα πλούσιο σε γκολ και φάσεις αγώνα.

Η Dundee παρατάχθηκε αναγκαστικά με 4-4-1-1 και τους Douglas, Benedictus, McKeown, Weston, Lockwood, Rennie, O’Donnell, Irvine, Forsyth, Harkins και Riley. Στον πάγκο των αναπληρωματικών βρέθηκαν οι Gibson, Bartlett, Webster, Carnegie και Tulleth, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 86.

Ο Craig Forsyth στεφθηκε σκόρερ δις σε ένα τρίλεπτο, με τα δύο στο 58 και 60. Η Partick Thistle μείωσε με τον Stewart στο 68, πριν ο Matt Lockwood σκοράρει με πέναλτι στο 70ο λεπτό το 3-1 (πέναλτι που κέρδισε ο μαγικός Craig "Fozzy" Forsyth). Τα πάντα είχαν τελείωσει μέσα στις ιαχές και τις επεφημίες των οπαδών μας. Ο αγώνας τελείωσε με την Partick Thistle να μειώνει στο 93 με αυτόγκολ του Craig McKeown.

Για την ιστορία η Partick Thistle παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους Fox, Kinniburgh (αποβλήθηκε στο 70 στη φάση του πέναλτι), Archibald, Balatoni, Boyle, Campbell, Cairney, Erskine, Stewart, Doolan, Grehan, ενώ επαίξαν ακόμη οι Fraser (αλλαγή στο 67), Flannigan (αλλαγή στο 50), (Lochead (αλλαγή στο 80).